Colníci našli v sklade 334 tisíc zelených fliaš s označením Jan Becher

21.11.2005 Snina

Bratislava 21. novembra (TASR) - Vyše 334 tisíc litrových fliaš zelenej farby s označením Jan Becher našli colníci v skladových priestoroch istého roľníckeho...
Bratislava 21. novembra (TASR) - Vyše 334 tisíc litrových fliaš zelenej farby s označením Jan Becher našli colníci v skladových priestoroch istého roľníckeho družstva v okrese Snina.

V objekte sa nachádzala aj plnička liehovín, počítadlo, plastové nádoby z esencií a 142 kusov prázdnych plechových pozinkovaných dvestolitrových sudov. Na základe vyšetrovania objavili colníci ďalších vyše 27 tisíc litrových fliaš v skladových priestoroch istej akciovej spoločnosti so sídlom v Chlmci, okres Humenné. Hodnotu všetkých zaistených fliaš vyčíslili na viac ako päť miliónov korún.
\"Pri daňovom dozore bolo zistené, že fľaše sú podľa balenia pravdepodobne pôvodom z Poľska a esencie by podľa prázdnych plastových obalov mali pochádzať z Rakúska, pričom tento tovar bol s najväčšou pravdepodobnosťou dovezený na územie SR ešte pred 01.05. 2004 a unikol colnému dohľadu, \" uviedla pre TASR hovorkyňa Colného riaditeľstva SR Silvia Balázsiková.
Zástupca firmy Ján Becher označil zelené fľaše za falzifikát. Colníci majú preto podozrenie z naplnenia skutkovej podstaty trestného činu porušenia práv k ochrannej známke, obchodnému menu a chránenému označeniu pôvodu, informovala Balásziková. Vinníkom za to hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok, peňažný trest alebo prepadnutie veci.
 

Vyberte región